Sunday, 31 July 2011

tragis 27 july 11

p
PADA 27/07/2011 ...
time tarikh ni,aq ngn kekawan aq ade kat dlm lab,ktorang buat eksprimen.eksprimen msukkan sulfur dlm tbung uji then + ngan serbuk zink,aluminium,magnesium n besi.pas tuh kne bakar2 plak.mule group first bkr kt ats meja eksperimen.then,ckg Jam dtg soh wat kt dlm kebuk wasap.pas tenga hppy2 sebab bakar2 je kuar bunga api.
 pas tuh,grup aku plak yg wat,ktorang tenga citot gile nk bwt expriment tu,sbb cam best je,pas2 aq pun pg la kt kbuk wasap tu.aku bakar zink+sulfur.tenga tunggu2 nk kuar bnge api,BOOOMMMMMMMMM !!!!!!!!! TERKEJUT BADAK AQ . rpenye ekprimen yg aq wat sulfur+zink tu meletup.tekejot+shocked+tegamam+menggigil2+takut+mcm2.aq pun tros lari keja kwn aq pypa najiha,sbb time tu die pling dekat dgn aq.aq tros tarik tudung die ttup2 mke aq,kesian die.pastu pypa kate letupannye da takde pape.da ok da.pas2 aq tros pg kat grup aq.tgk2 tgn aq melecur sikit,pas2 kace2 yg msok dlm mulut aq,aq x tau la aq telan ke,buang ke..sham ngn spe tah,kacenye pun temasok dlm mlut dorang!pas2 ktorang pgi blik sakit mnx ubat,then ckg sains ktorng rsau gile siap nk bwk pgi hsptal.pas2 ckg soh kmur2 spye bcteria2nye ilang..abes tdung2 aq skali yang meletup.x mletup,cme ade kesan2 bkar..knela bli tdung bru..hee..then ktorang sume balik klas amik beg tros pgi musolla..ps2 kne interview plak ngn bdk2 bilik aq . segan gileee.
LASTLY , aq nak ckp peristwa cmni x pna tejadi kt aq or kwn2 aq,satu skolah igt tu bom meletup,ade org nk perang n mcm2 la yg dorng pk..so ni la eksprimen pertame dan teakhir kat SAMTK ! aq harap kjadian cmni x belaku lg.bhye gile!kenangan kejadian meletup2 kat makmal sains SAMTK bersama dgn ckg sains kesayangan ktorang ckg fariz xkan aq lpekann.dan aq nk kte sme2 jadikannye pengajaran!

1 comment:

nurul atiqah said...

ish....sbnrnye aq p0n dha gak tgn k0 m'lecur..time k0 nk ms0k lab ps blik dri blik sakit 2